Centrul ”LOW VISION” pune accentul pe acțiuni continue de prevenire a cecității în cazul persoanelor afectate de retinopatia diabetică (RD).
RD este o complicație a diabetului, cauzată de un nivel ridicat al zahărului din sânge care afectează retina. Pe măsură ce RD progresează și/sau apar edeme maculare, tratamentul și dispozitivele sau tehnologiile asistive pot fi necesare pentru utilizarea vederii reziduale.
Simptomele RD pot include: vedere fluctuantă, plutitoare și pete în ochi, încețoșarea vederii, dificultate de a vedea noaptea, etc.

În cadrul Centrului ”LOW VISION” persoanele cu diabet zaharat pot beneficia GRATUIT de:

Examen oftalmologic complex, inclusiv OCT macula, auto-fluorescența retinei.
Tratamentul/Panfotocoagularea cu LASER – pentru a preveni apariția neovaselor și regresia neovascularizației existente.
Identificarea și oferirea dispozitivelor care oferă iluminare suplimentară, opțiuni de vizualizare, puterea de ajustare a focalizării/mărire și opțiunile de contrast de culoare.

! Respectarea regimului alimentar, regimul de mișcare regulată, diagnosticul la timp și tratamentul adecvat oferă perspectiva eliminării riscului de pierdere severă a vederii.

#retinopatie_diabetică #tratament_laser #lowvisionmoldova

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>