Dumitru ne dovedește că #se_POATE – că o persoană cu vedere slabă (doar 10%) poate fi inspector fiscal și poate persevera #profesional, poate opera un calculator cu adaptarea setărilor de program, perfecta acte și gestiona bani cu un arsenal întreg de #dispozitive_asistive: telescop, ochelari de vedere, ochelari de vedere cu filtre spectrale, ochelari cu filtre spectrale, lupă cu funcție de iluminare.

Vederea slabă sau orbirea pot afecta capacitatea unui angajat de a fi în siguranță, productiv și independent la locul de muncă. Gradul de acuitate vizuală și modul în care aceasta afectează activitatea, pot varia în funcție de:

  • familiaritatea persoanei cu jobul sau sarcina,
  • dispozitivele sau tehnologiile asistive disponibile,
  • sprijinul și adaptările spațiului/condițiilor de acces la locul de muncă.

Centrul ”LOW VISION” își exprimă toată aprecierea exemplului prin care energia, gradul de conștientizare a problemei de vedere și modul în care Dumitru caută și găsește soluții permit să să minimizeze impedimentele de încadrare la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>