#vederea_are_prioritate indiferent de hotare. #vederea_are_prioritate și atunci când ororile războiului sunt peste puterea de a înțelege. 💙💛

📌Centrul ”LOW VISION” a sprijinit 2 surori slab-văzătoare de 10 și 16 ani, #refugiate din Ucraina 🇺🇦 cu – examinări oftalmologice (inclusiv tomografia în coerență optică),- exercițiu de simulare a vederii slabe pentru membrii familiei,- prezentarea opțiunilor în materie de dispozitive asistive, – oferirea unui CCTV, – instruirea privind utilizarea acestuia și – recomandări privind orientarea și mobilitatea, ajutările ambientale.

❗️Dispozitivul asistiv este mai mult decât necesar pentru continuarea procesului educațional, derulat actualmente la distanță, realizarea sarcinilor legate de accesarea informației în cotidian, îndeplinirea unor sarcini de rutină. Beneficiarele Centrului nu au cunoscut sau utilizat anterior un astfel de dispozitiv, iar utilitatea acestuia a fost confirmată încă de la primul exercițiu.

✅Instrucțiunile necesare au fost oferite în cadrul a 2️⃣ ședințe practice, în cadrul cărora am constatat necesitatea implicării familiei și acțiunilor de sensibilizare privind nevoile educaționale, tehnologice ale copiilor slab-văzători.

#vederea_are_prioritate#împreună_suntem_puternici