❓Cum ar fi să ți se spună să ai răbdare că posibil copilul va vedea mai bine?

❗️Transformi un ”posibil” de consolare într-un ”POSIBIL” care te face să parcurgi 925 km până la șansa ca copilul tău să vadă.

✅Asta a făcut familia Scoroașe acum 3 ani, când au venit pentru prima dată la Centrul ”LOW VISION”, iar Ștefan la 7 ani a revenit la #Turnu_Severin, #Romania cu 2 CCTV-uri 🖥la care astăzi citește, scrie, desenează, descifrează partiturile pentru lecțiile de pian, descifreză etichete și marcaje de pe jucării – de fapt învață să fie independent.

Cu ajutorul unei lupe electronice mobile merge la magazin la cumpărături, cu telescopul citește informație de pe panouri și admiră natura, iar cu tableta pozează lucruri și texte pe care le magnifică ulterior.

La 10 ani, 👨‍🎓Ștefan rezultate foarte bune la învățătură la liceul cu profil muzical la care învață, 🏅participă la Concursul Comper faza națională la matematică asistat de CCTV, cântă la pian🎹, înoată 🏊‍♀️ și gătește clătite🥧.

Pentru el nu este ușor să fie un copil cu dizabilitate de vedere și nici pentru familia lui, dar ei sunt 💙 inspirația echipei noastre și argumentul faptului că incluziunea este un proces care trebuie să implice pe toți, toate resursele, să fie lipsit de prejudecăți.

#incluziunea_nu_cunoaște_hotare.