• Chişinău, str. Romană 1
  • Luni - Vineri 8.30 - 16.00

Exercițiu de simulare a vederii slabe și cecității, UPS „Ion Creangă”, Chișinău

📍A fost o plăcere deosebită să revenim la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Facultatea de Psihologie și Psihopedagogie Specială, unde Centrul „LOW VISION” a realizat #exerciții_de_simulare_a_vederii_slabe_și_cecității în beneficiul a 60 studenți.

✅Alături de echipa Centrului a fost astăzi Hans Bjørn Bakketeig, președinte I Care – Norway, care a transmis un mesaj important viitorilor pedagogi despre implicarea în procesul educațional a disozitivelor asistive.

ℹ️Exercițiile sunt realizate în cadrul Proiectului de Granturi pentru campanii media, de advocacy și sensibilizare 2022 „COVID-19: Reziliența și Durabilitatea Societății Civile” – proiect regional implementat de către #IREX_Europe/ Equal Rights and Independent Media (#ERIM) și finanțat de #UniuneaEuropeană.

ℹ️Centrul ”LOW VISION” a abordat alături de studenți impactul vederii slabe și cecității și faptul că informațiile și suportul pot fi accesibile pentru persoanele cu dizabilități de vedere, familiile lor și profesioniștii din domeniul educației, social sau medical.

💙Mulțumim administrației Facultății de Psihologie și Psihopedagogie Specială pentru suport și deschiderea pentru organizarea intervenției.

📆Proiectul se implementează în perioada septembrie 2022 – iunie 2023, cu realizarea a 30 ateliere, pentru un public total de 750 persoane.

#TeamEurope#COVID19#StrongerTogether#EU#UPSC#FPPS