Servicii

Servicii de reabilitare pentru persoanele cu vedere slaba

Echipa Centrului LOW VISION este instruită în oferirea serviciile de reabilitare pentru persoane cu vedere slabă, avînd o abordare individuală pentru fiecare pacient. Prin această abordare individuală, suntem capabili să oferim noi posibilități pacienților noștri prin examene oculare specializate, prescrierea dispozitivelor de corecție optică și ajutor vizual și opțiuni de tratament.

Obiectivul este de a ajuta persoanele cu vedere slabă să se integreze în viaţa socială, reducănd gradul de dependenţă de ceilalţi membrii ai societăţii.de a crea soluții pentru a îmbunătăți capacitatea de a finaliza activitățile zilnice, care mulți dintre pacienții noștri au presupus că nu vor mai putea face niciodată.

Examenul unei personae cu vedere slabă este diferit de celelalte examene oculare si  durează 1-1.5 ore(uneori chiar și mai mult).

Examenul constă din următoarele: anamneza, istoricul bolii, dificultățile, acuitate vizuală pentru distanță (pentru aprecierea gradului de severitate a vederii slabe), acuitate vizuală (pentru a evalua capacitatea de citire la aproape), test de sensibilitate la contrast (pentru a evalua funcția fotoreceptorilor), test de sensibilitate la culori (pentru a evalua funcția nervului optic), vederea binoculară, retinoscopia, corecția optică (distanță și aproape), testul Amsler (pentru localizarea metamorfopsiilor, scotoamelor în câmpul visual), teste pentru apreciarea magnificației, tonometrie intraoculară, biomicroscopia, oftalmoscopia (în midriază), gonioscopia.

Centrul oferă și servicii medicale de înaltă performanţă, cum sunt tomografia în coerenţă optică pentru diagnosticul patologiilor oculare.

Prescrierea și instruirea de folosire a dispozitivelor de corecție optică și ajutor vizual pentru persoane cu vedere slabă.


Servicii de înaltă performanță

Tomografia în coerență optică a maculei și a nervului optic, fotografierea fundului de ochi, , angiofluorescența retinei, unghiul camerei anterioare, pahimetria corneei, fotografierea polului anterior. Perimetria computerizată.


Laserfotocoagularea retinei

Panftocoagularea LASER – este utilizată pentru a opri apariția și dezvoltarea neovascularizației. Se aplică numeroase spoturi laser la periferia retinei, în cîteva ședințe.


Servicii de advocacy

Activitatea de advocacy a organizaţiei se focusează pe participarea la diverse grupuri de lucru şi iniţiative privind elaborarea, modificarea şi completarea politicilor, cadrului legal şi normativ privind incluziunea persoanelor cu deficienţe de vedere.