Noutăți

Major insurance providers accepted

Vizită de lucru în cadrul „Liceului Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vedere slabă”

 

La 8 mai 2019, echipa Centrului LOW VISION a întreprins o vizită de lucru în cadrul „Liceului Teoretic cu profil tehnologic pentru copii cu vedere slabă” din mun. Chișinau. Au fost examinați 9 copii cu deficiențe de vedere. După necesitate sau prescris dispozitive de corecție optică și ajutor vizual. Aceste dispozitive oferă posibilitate copiilor să-și desfășoare activitățile la distanță și de aproape (precum citit, scris). Pentru un rezultat maxim este necesară implicarea atît a cadrelor didactice cît și a familiei.

Cu mare drag vom reveni …

Read more...

Paște fericit !!!

Ce poate fi mai frumos decît o zi însorita de primăvară petrecută în sînul familiei, cu o pască proaspăt sfinţită pe masă şi ouăle roşii care ne vestesc despre sfinţenia acestei sărbători. Savuraţi din plin aceste momente.

Echipa Centrului Low Vision Vă urează sărbători luminate!

 
Read more...

Ştiaţi că…

În România, la moment, nu există un Centru de Reabilitare pentru persoane cu vedere slabă?

Săptămîna trecută în cadrul Centrului LOW VISION a fost consultat un copil care are diagnoza de Atrofie Optică Parțială la OU, cu vederea de doar 0.04 (4%) cu corecția optică maximă, ceea ce îl limita la efectuarea activităţilor de aproape (citit, scris). Acesta, împreună cu familia sa, a venit din România, Turnul Severin şi a parcurs >900 km. În urma examinării specializate, medicii Centrului Low Vision împreună cu Dl Hans Bjorn Bakketeig (Norvegia) au distribuit gratuit dispozitive de corecție optică și ajutor vizual : Sistem Televizat cu Circuit Închis, lupă cu lumină și ochelari cu magnificare, cu ajutorul cărora îşi va putea desfăşura activităţile de aproape mult mai uşor.

Bucuria copilului şi emoţiile părinţilor nu pot fi expuse în aceste rînduri !!!
“De ceva timp tot navigam pe internet în căutarea dispozitivelor de corectie otica pentru copilul meu. Din păcate, nu am găsit nimic in România….Dar…. întâmplător, am găsit pagina www.lowvision.md. Am luat legătura cu Dstră şi am decis să venim, chiar dacă urma să parcurgem un drum foarte lung. Nu ştiam exact la ce venim... şi dacă ne veţi putea ajuta... Acum sunt in al 9-lea cer de bucurie! Copilul meu va avea posibilitatea să se pregătească, să însuşească utilizarea Sistemului Televizat cu Circuit Închis şi la toamnă să meargă la o școală obișnuită. Vă mulţumesc din suflet că existaţi şi puteți să ajutați copiii cu asemenea probleme”.

P.S. De altfel, deja 4 copii din România au benefeciat de dispozitive de corecție optică și ajutor vizual oferite de Centrul LOW VISION.

Read more...

Promovarea incluziunii electoral a persoanelor cu dizabilități!

La 15 februarie 2019, în or. Comrat a avut loc un „Atelier de simulare a alegerilor incluzive”.

La eveniment au aprticipat directorul executiv Alianța INFONET , directorul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, reprezentanți ai Centrului „LOW VISION”, Asociația Surzilor din Republica Moldova, membrii CEC din Chișinău și Găgăuzia și mai mulți observatori care for fi prezenți în birouri electorale ale secțiilor de votare la alegerile din 24 februarie 2019.

Reprezentanții Centrului LOW VISION au vorbit despre posibilitățile persoanelor cu deficiențe de vedere, a fost prezentat Sistemul Telvizat cu Circuit Închis (CCTV) cu ajutorul căruia persoanele cu vedere slabă își vor putea exercita dreptul la vot de sinestătător.

În ziua alegerilor 3 birouri electorale ale secțiilor de votare (mun. Chișinău, mun. Bălți și or. Basarabeasca) v-or fi dotate cu Sisteme Televizate cu Circuit Închis (CCTV) pentru accesibilizarea votului persoanelor cu deficiențe de vedere.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Demers pentru alegeri incluzive, progres democratic și incluziunea electorală a persoanelor cu dizabilități”, implementat de Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Surzilor din Republica Moldova, Asociația „Motivația”din Moldova, Centrul „Speranța”, Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „LOW VISION”, Centrul Naționalde Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova. Proiectul este susținut financiar de Fundația Est-Europeană în cadrul proiectului „Pledoaria societății civile pentru alegeri incluzive și corecte în Republica Moldova, conform recomandărilor UE și OSCE/ODIHR și angajamentelor internaționale în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Mulțumim organizatorilor și participanților pentru colaborare.

Read more...

Un sfîrșit de an cu multe bucurii și realizări frumoase!!!

În ajunul sărbătorilor de iarnă, mai mulți pacienți au primit gratuit ochelari complicați și CCTV (Sistem Televizat cu Circuit Închis). Cu ajutorul acestor dispozitive vor putea privi în viitor mai încrezători și mai independenți. Cu speranța că Anul Nou va fi unul mai bun, vă dorim multă sănătate, bucurii și vise împlinite. La Mulți Ani!!!

Echipa Centrului „LOW VISION”.

 

Read more...

Un medic adevarat e obligat sa fie la curent cu toate noutățile din lumea oftalmologiei.

„Formarea medicala continua” - acesta e unul din sloganele Centrului „Low Vision”.

În perioada 5 – 7 noiembrie 2018, medicii Centrului „Low Vision” au avut posibilitate să lucreze alături de oftalmochirurgul de talie internațională  Jan Askvik din Norvegia. 3 zile extrem de productive în care am examinat pacienți cu retinopatie diabetică și glaucom, am discutat cazuri clinice complicate, am efectuat împreuna operații LASER, am învățat metode de diagnostic și tehnici chirurgicale noi. Echipei noastre s-au alaturat medici din cadrul Spitalului Clinic Republican, Institutului de Medicina Urgență, precum și medici rezidenți.

Suntem mîndri să colaborăm cu profesioniști și să fim în continuă dezvoltare.

Read more...

Evenimente dedicate Zilei Mondiale a vederii 2018

La data de 11 octombrie 2018 a fost marcată ZIUA MONDIALĂ A VEDERII cu genericul „PRETUTINDENI VEDEREA E VITALĂ”.
Cu această ocazie au fost organizate două evenimente importante:
1. Echipa Centrului LOW VISION în parteneriat cu organizația Hjelp Moldova din Norvegia au demarat o campanie de screening a complicațiilor oculare ale diabetului zaharat. 
În perioada 08 – 12 octombrie, 2018, au fost examinați pacienți din 3 regiuni ale țării (nord, centru, sud). În cadrul campaniei, pacienții au beneficiat de un examen oftalmologic complex (tomografia în coerență optică a maculei, foto retina, tonometria iCare®, determinarea acuității vizuale, biomicroscopia, oftalmoscopia etc). La majoritatea pacienților s-au depistat complicații incipiente, nepercepute încă de ei, dar care pot fi stopate în fazele timpurii. Din păcate, au fost diagnosticate și complicații severe (retinopatie diabetica proliferativă, edem macular) care necesită tratament de urgență (panfotocoagulare laser a retinei, injectie intravitreana cu anti – VEGF, vitrectomie ș.a.). 
De asemenea, pacienții au fost informați despre riscurile diabetului zaharat, respectarea modului sănătos de viață și necesitatea vizitelor regulate la oftalmolog.
2. Echipa Centrului LOW VISION împreună cu studenții an. I și II de la Facultatea de Optometrie din cadrul IP Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au organizat un flashmob și o campanie de informare și sensibilizare a societății cu privire la importanța vederii și prevenirea problemelor de ochi.
Aprecieri partenerilor din teritoriu și Organizației Hjelp Moldova din Norvegia.

Read more...

ZIUA MONDIALĂ A VEDERII

Astazi, 11 Octombire, marcăm ZIUA MONDIALĂ A VEDERII (World Sight Day) cu genericul „PRETUTINDENI, VEDEREA E VITALĂ!” (EYE CARE EVERYWHERE).

ZIUA MONDIALĂ A VEDERII are ca scop să amplifice importanța acordată problematicii globale a prevenirii orbirii și ameliorării deficienţelor de vedere. Această Zi este inclusă în calendarul oficial al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) şi toate statele membre ale OMS, care au adoptat un Plan Global de Acţiuni pentru perioada anilor 2014-2019, care vizează îmbunătățirea sănătății ochiului la nivel mondial.

ZIUA MONDIALĂ A VEDERII este unul dintre cel mai important eveniment de susținere și comunicare din calendarul de sănătate a ochilor. Este un moment excelent să comunicăm cu oamenii din jurul nostru - familiile pacientilor, persoanele cu diabet zaharat sau cei care rareori fac un examen la ochi etc. Există date statistice, dovezi și prognosticuri care confirma cert faptul că lucrurile pot merge rău, dacă nu acționăm acum.

Care este primul lucru pe care îl puteți face? Planificaţi un examen oftalmologic cît mai curînd!

Read more...