Noutăți

Major insurance providers accepted

Ştiaţi că…

În România, la moment, nu există un Centru de Reabilitare pentru persoane cu vedere slabă?

Săptămîna trecută în cadrul Centrului LOW VISION a fost consultat un copil care are diagnoza de Atrofie Optică Parțială la OU, cu vederea de doar 0.04 (4%) cu corecția optică maximă, ceea ce îl limita la efectuarea activităţilor de aproape (citit, scris). Acesta, împreună cu familia sa, a venit din România, Turnul Severin şi a parcurs >900 km. În urma examinării specializate, medicii Centrului Low Vision împreună cu Dl Hans Bjorn Bakketeig (Norvegia) au distribuit gratuit dispozitive de corecție optică și ajutor vizual : Sistem Televizat cu Circuit Închis, lupă cu lumină și ochelari cu magnificare, cu ajutorul cărora îşi va putea desfăşura activităţile de aproape mult mai uşor.

Bucuria copilului şi emoţiile părinţilor nu pot fi expuse în aceste rînduri !!!
“De ceva timp tot navigam pe internet în căutarea dispozitivelor de corectie otica pentru copilul meu. Din păcate, nu am găsit nimic in România….Dar…. întâmplător, am găsit pagina www.lowvision.md. Am luat legătura cu Dstră şi am decis să venim, chiar dacă urma să parcurgem un drum foarte lung. Nu ştiam exact la ce venim… şi dacă ne veţi putea ajuta… Acum sunt in al 9-lea cer de bucurie! Copilul meu va avea posibilitatea să se pregătească, să însuşească utilizarea Sistemului Televizat cu Circuit Închis şi la toamnă să meargă la o școală obișnuită. Vă mulţumesc din suflet că existaţi şi puteți să ajutați copiii cu asemenea probleme”.

P.S. De altfel, deja 4 copii din România au benefeciat de dispozitive de corecție optică și ajutor vizual oferite de Centrul LOW VISION.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *