Noutăți

Major insurance providers accepted

Promovarea incluziunii electoral a persoanelor cu dizabilități!

La 15 februarie 2019, în or. Comrat a avut loc un „Atelier de simulare a alegerilor incluzive”.

La eveniment au aprticipat directorul executiv Alianța INFONET , directorul Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, reprezentanți ai Centrului „LOW VISION”, Asociația Surzilor din Republica Moldova, membrii CEC din Chișinău și Găgăuzia și mai mulți observatori care for fi prezenți în birouri electorale ale secțiilor de votare la alegerile din 24 februarie 2019.

Reprezentanții Centrului LOW VISION au vorbit despre posibilitățile persoanelor cu deficiențe de vedere, a fost prezentat Sistemul Telvizat cu Circuit Închis (CCTV) cu ajutorul căruia persoanele cu vedere slabă își vor putea exercita dreptul la vot de sinestătător.

În ziua alegerilor 3 birouri electorale ale secțiilor de votare (mun. Chișinău, mun. Bălți și or. Basarabeasca) v-or fi dotate cu Sisteme Televizate cu Circuit Închis (CCTV) pentru accesibilizarea votului persoanelor cu deficiențe de vedere.

Această activitate este realizată în cadrul proiectului „Demers pentru alegeri incluzive, progres democratic și incluziunea electorală a persoanelor cu dizabilități”, implementat de Alianța INFONET, în parteneriat cu Asociația Surzilor din Republica Moldova, Asociația „Motivația”din Moldova, Centrul „Speranța”, Centrul de Reabilitare Medico-Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă „LOW VISION”, Centrul Naționalde Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova. Proiectul este susținut financiar de Fundația Est-Europeană în cadrul proiectului „Pledoaria societății civile pentru alegeri incluzive și corecte în Republica Moldova, conform recomandărilor UE și OSCE/ODIHR și angajamentelor internaționale în domeniul drepturilor omului”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Mulțumim organizatorilor și participanților pentru colaborare.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *