Noutăți

Major insurance providers accepted

Evenimente dedicate Zilei Mondiale a vederii 2018

La data de 11 octombrie 2018 a fost marcată ZIUA MONDIALĂ A VEDERII cu genericul „PRETUTINDENI VEDEREA E VITALĂ”.
Cu această ocazie au fost organizate două evenimente importante:
1. Echipa Centrului LOW VISION în parteneriat cu organizația Hjelp Moldova din Norvegia au demarat o campanie de screening a complicațiilor oculare ale diabetului zaharat. 
În perioada 08 – 12 octombrie, 2018, au fost examinați pacienți din 3 regiuni ale țării (nord, centru, sud). În cadrul campaniei, pacienții au beneficiat de un examen oftalmologic complex (tomografia în coerență optică a maculei, foto retina, tonometria iCare®, determinarea acuității vizuale, biomicroscopia, oftalmoscopia etc). La majoritatea pacienților s-au depistat complicații incipiente, nepercepute încă de ei, dar care pot fi stopate în fazele timpurii. Din păcate, au fost diagnosticate și complicații severe (retinopatie diabetica proliferativă, edem macular) care necesită tratament de urgență (panfotocoagulare laser a retinei, injectie intravitreana cu anti – VEGF, vitrectomie ș.a.). 
De asemenea, pacienții au fost informați despre riscurile diabetului zaharat, respectarea modului sănătos de viață și necesitatea vizitelor regulate la oftalmolog.
2. Echipa Centrului LOW VISION împreună cu studenții an. I și II de la Facultatea de Optometrie din cadrul IP Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au organizat un flashmob și o campanie de informare și sensibilizare a societății cu privire la importanța vederii și prevenirea problemelor de ochi.
Aprecieri partenerilor din teritoriu și Organizației Hjelp Moldova din Norvegia.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *